Web stranica koristi kolačiće za pružanje usluga i u skladu s podacima sadržanim u politici privatnosti. U svom pregledniku možete odrediti uvjete za pohranu ili pristup kolačićima.
×
  » Katalog » Kako pripremiti dokument za tisak
Promijeni državu
Store Logo
Tvoj račun
Sign In
 
Izgubljena lozinka
Kalkulator cijena
Knjige
Knjige s mekim uvezomKnjige s tvrdim uvezomBrošureWire-O
Pomoć oko projekata
Generator bar kodova ISBNPredložak za izradu korica
Košarica
0 stavki
Kontakt
Informacije
Brza dostava do vaših vrata

Kako pripremiti dokument za tisak

HEADING_TITLE

Rezolucija slike

Preporučujemo minimalnu rezoluciju 300 dpi (za veličinu izvorne slike).

Napust (Bleed)

Dodavanje napusta potrebno je za stvaranje tolerancijskog područja glede reza. Fontovi i važni podaci poput logotipa, adresa, tekstova itd., koji se ne smiju rezati/obrezati, moraju biti postavljeni najmanje 5 mm od margine u završnom formatu. Suzdržite se od korištenja bijelih, obojenih margina ili obrisa.
Ako nam klijent pošalje datoteke za tisak u završnom formatu (bez napusta), datoteka će se automatski prilagoditi. U nekim slučajevima, o ispravku vaših datoteka odlučuju naši zaposlenici. U svakom slučaju, imajte na umu da svaku vrstu promjene mora potvrditi klijent. To se također odnosi i na klijente koji su dostavili datoteku s bijelim dodatkom za obrezivanje.
Papir je prirodni materijal koji je podložan posebnim fluktuacijama uslijed čimbenika okoliša, poput temperature i vlage. Stoga može doći do odstupanja do jednog milimetra tijekom završnog napusta. Imajte na umu da ove razlike u rezu također mogu utjecati na preklapanje.

Colour Mode CMYK

Za tisak datoteka preporučujemo korištenje modela CMYK u boji. RGB podaci i sve posebne boje (ako je naručena boja 4/4) automatski će se pretvoriti u CMYK shemu boja. Uključeni profili boja koji odstupaju od izlaznog stanja FOGRA39 (ISO premazni v2) ili FOGRA47 (PSO nepremazani ISO12647) bit će uzeti u obzir i uravnoteženi tijekom pretvorbe sheme boja. Imajte na umu da se tijekom pretvorbe može dogoditi promjena boje.

Uključivanje fontova

U slučaju PDF datoteka, svi fontovi moraju biti uključeni ili pretvoreni u krivulje (bez podgrupa, uključujući standardne fontove). Ako to nije slučaj, prijelomi redaka mogu se pomaknuti, a posebni znakovi izostaviti ili zamijeniti. Stoga preporučujemo daljnju pretvorbu svih znakova u krivulje. Provjerite jesu li prazni znakovi ispravno pretvoreni. Ako to nije slučaj, prijelomi redaka mogu se pomaknuti, a posebni znakovi izostaviti ili zamijeniti. Također je poželjno da se stvori crni tekst u 100% crnoj boji jer mješovita crna (koja se sastoji od nekoliko tiskarskih boja) stvara loš dojam.

Primjena boje / Reprodukcija

Maksimalna količina tinte CMYK za slike ne smije prelaziti 300 %. Prekoračenje preporučene količine boje može rezultirati "ljuštenjem" ili aglutinacijom. U ovom slučaju žalbe i pritužbe neće se razmatrati. (Napomena: dovoljno je koristiti 100 % crnih segmenata i 50 % cijan segmenta za prikaz duboke crne "sočne" boje! To se posebno odnosi na pune tonove i velike znakove.) Budući da različite vrste papira različito upijaju boje, reprodukcija boja može se optički razlikovati. (npr. dopisnice (offset papir) i posjetnice (papir za umjetnički tisak))

Gramatičke greške i tipfeleri

Ne odgovaramo za gramatičke greške, tipfelere ili za položaj presavijanja i perforacije linije.

Overprint postavke

Ne provjeravamo postavke overprinta, jer razmatranja o dizajnu mogu biti od primarne važnosti. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za bilo kakve promjene u vizualnom obliku željenog tiskanog materijala kao rezultat takvih pogrešnih postavki.

CorelDRAW

Prilikom eksportiranja PDF datoteka iz CorelDRAW -a, molimo vas da pretvorite sve fontove u krivulje i smanjite sve transparentnosti. Ako je potrebno, koristite standardi "PDF/X-la" kao osnovu.

Dodatne informacije

Formati koji se razlikuju od naručenog formata automatski se skaliraju u RAW ili završni format koji je naručen. Bijeli obrub bit će dodan ako se datoteka prenose u završnom formatu (bez dodatnog napusta). Osoblju našeg ureda može se prepustiti da odluči hoće li povećati vaše podatke za 1 mm (kako bi se izbjegla pojava bijelih praznina) ili skratiti vaše podatke za 1 mm (kako bi se osiguralo da nijedan dio vašeg sadržaja nije odrezan).

Nažalost, prilikom postavljanja izvršnih ploča ne možemo uvijek uzeti u obzir smjer papira. Ne možemo isključiti mogućnost da se s vremena na vrijeme može malo otvoriti.

Ne obraćamo pozornost na komentare, polja obrazaca te na slojeve u PDF datoteci. Oni će biti odbačeni.

TIFF datoteke ne smiju biti na više stranica; samo će prva stranica biti tiskana.

Provjera datoteke odnosi se na uključivanje fontova, dodavanje napusta i raspakiranje datoteke. Nećemo provjeravati jesu li pojedini elementi zamućeni.

U CorelDRAW PDF datotekama moraju se smanjiti sve transparentnosti. U takvim dokumentima nije moguće obrađivati prozirne folije uživo!

 

Continue